U sarajevske vrtiće moći će biti upisano 737 mališana

J. Ć.
U sarajevske vrtiće moći će biti upisano 737 mališana
Javni poziv za upis djece u vrtiće koji će trajati do 15. juna, bit će objavljen danas.

Iz Uprave Javne ustanove (JU) Djeca Sarajevo za Radiosarajevo.ba su kazali da će se upis djece vršiti prema planu koji je donio Upravni odbor, te da zasada ima oko 730 slobodnih mjesta.

"Slobodnih mjesta ima, a ukoliko bude potrebe organizirat će se i upisni rok u augustu", kazali su iz Uprave, navodeći da su primili više od 2.000 zahtjeva.

Kako navode iz ove ustanove, roditelji su popunili ranije i anketu u kojoj su se izjasnili da li  žele da njihova djeca nastave pohađati vrtiće.

"Bit će objavljena dva konkursa, i to za upis djece predškolskog odgoja u redovan i obavezan program", navode iz ove ustanove.

Velike liste čekanja su i dalje u vrtićima na području općine Stari Grad, a na listi je trenutno 75 djece, u Centru 120, u Novom Sarajevu 81, a najviše djece je na području općine Novi Grad, odnosno njih 242. Međutim, otvaranjem dva nova vrtića u novogradskoj općini, ovaj broj bi se smanjio. 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije