KS / Uoči rasprave o javnim preduzećima: Mirza Čelik prekinuo sjednicu Skupštine KS

27. 08. 2020. u 21:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik (SDA) iznenada je prekinuo sjednicu Skupštine KS uoči rasprave o izvještajima o radu javnih preduzeća.

"U ovom momentu prekidam sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo. O nastavku ćete biti obaviješteni naknadno", rekao je Čelik iznenađenim zastupnicima.

Sjednica je prekinuta uoči rasprave o izvještajima o radu javnih preduzeća poput Parka, Pokopa, Sarajevo gasa, ViK-a i Toplana.

"Istina je da se Čelik prethodno konsultovao sa ostalim dopredsjedavajućim, ali istina je i to da nisu svi bili za prekid sjednice. Izgleda da je, pored njega, samo Smiljana Viteškić (SDA) bila za prekid. Svi smo zabezeknuti i zatečeni, pa čak i neki zastupnici koalicije 'Petak 13'. Napomena: Nema povrede poslovnika, predsjedavajući Skupštine KS na to ima pravo", napisao je na svom Facebook profilu nezavisni zastupnik Damir Nikšić i dodao da "nikad do sada nismo imali ovako isprekidane sjednice, nespremne izvještaje, nespremne ministre, nespremne zastupnike, krnju vladu, ostavke, upitnu vladajuću koaliciju…


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA