Uklonjen još jedan nelegalni objekat na Baščaršiji

4
Radiosarajevo.ba
Uklonjen još jedan nelegalni objekat na Baščaršiji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zapljena imovine na Baščaršiji

Služba za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Stari Grad Sarajevo je kontinuirano na terenu i provodi aktivnosti na uklanjanju bespravnih objekata privremenog karaktera.

Prilikom redovne inspekcijske kontrole koju svakodnevno na terenu provodi Služba za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Stari Grad, pokrenut je inspekcijski postupak koji se odnosi na postavljen objekt privremenog karaktera u ulici Bravadžiluk – parking “Telali” investitora Plaza Group doo, piše Crna hronika.

Investitoru je po Rješenju nadležne Službe naloženo uklanjanje montažno-demontažnog objekta privremenog karaktera, za koji investitor u trenutku provođenja postupka inspekcijskog nadzora nije imao važeće pravosnažno odobrenje za postavljanje istog.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Podsjetimo, Agencija za upravljanje oduzetom imovinom započela je u junu prošle godine sa zapljenom imovine na Bistriku u Sarajevu, koja se dovodi u vezu sa predmetom "Start", a zatim je zapečaćen i parking kod Vijećnice u ulici Telali.

Također, Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom cu već ranije, uz asistenciju Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo i Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji BiH i Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, preuzeli parking prostore na lokaciji Tekija čikma bb, Kovači bb i Safvet bega Bašagića bb, općina Stari Grad Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije