Učenici Zavoda Mjedenica ministru Kazazoviću uručili poklone koje su sami napravili

Radiosarajevo.ba
Učenici Zavoda Mjedenica ministru Kazazoviću uručili poklone koje su sami napravili
/ Foto: Press KS
Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom, učenici Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, u pratnji direktora Selmira Hadžića, posjetili su Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Oni su tom prilikom ministru Elviru Kazazoviću i svim uposlenicima podijelili informativne letke i poklone koje su sami izradili.

Uz zahvalnost na prigodnim poklonima, posjeti i druženju są ovim mališanima ministar Kazazović je  istakao je da Ministarstvo aktivno radi na unapređenju procesa odgoja i obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju, njihovom uključivanju u standardne tokove, te omogućavanju da ova djeca steknu vještine i znanja koja im omogućuju da kao odrasli ljudi budu samostalni.

Dobro raspoloženje na licima ovih mališana danas nije izostalo, a snažna poruku koju su poslali "Moj glas se čuje!" još je jedan poziv da različitosti ne smijemo olako odbacivati nego im dopustiti da nam svojom posebnošću obogate život.

Svjetski dan osoba s Down sindromom simbolično se obilježava 21. marta, kako bi označio potrostručenje na 21. paru hromosoma, jedinstvenog za osobe s Down sindromom.

Ovaj je dan prvi put obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta će prigodnim  događajima i aktivnostima naglasiti potrebu jačanja svijesti o osobama s Down sindromom kao ravnopravnim članovima naših zajednica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije