U Vilsonovom šetalištu sutra izmjena režima saobraćaja

1
Radiosarajevo.ba
U Vilsonovom šetalištu sutra izmjena režima saobraćaja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Jesen na ulicama Sarajeva

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo obavještavaju da će sutra, 21. septembra 2021. godine, od 08:00 do 17:00 sati, na snazi biti zabrana saobraćaja za motorna vozila u Vilsonovom šetalištu, preciznije od raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića do raskrsnice sa ulicom Vrbanja.

Razlog obustave saobraćaja u ovom terminu je obilježavanje Evropske sedmice urbane mobilnosti, sa fokusom na sigurno pješačenje i vožnju biciklom pod sloganom „Krećimo se održivo, ostanimo zdravi!“, a koja će biti održana pod pokroviteljstvom Ministarstva saobraćaja KS, Delegacije Evropske unije i Grada Sarajeva.

“U periodu obustave saobraćaja odobrava se dvosmjerni prolazak vozila u vlasništvu pravnih i fizičkih lica, čije je sjedište/prebivalište na dijelu Vilsonovog šetališta od spoja sa ulicom Hamdije Čemerlića do prvog priključka za parking površinu, kao i kretanje motornih vozila za potrebe realizacije aktivnosti u okviru manifestacije”, navode iz Ministarstva.

Danas kiša i grmljavina: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do subote - kad su minusi, a kad sunce

Danas kiša i grmljavina: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do subote - kad su minusi, a kad sunce

Podsjećaju i da je u Vilsonovom šetalištu na snazi zabrana saobraćaja za motorna vozila radnim danima u terminu od 17:00 do 24:00 sati, te vikendom od 00:00 do 24:00 sati.

Organizator manifestacije će postaviti privremenu saobraćajnu signalizaciju i opremu koja će učesnicima u saobraćaju ograničiti kretanje navedenom dionicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije