KJKP ViK / U srijedu veći dio Sarajeva neće imati vode od 9 do 20 sati

09. 05. 2017. u 20:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zbog redovnog godišnjeg održavanja i kontrole trafo-stanice na Pumpnoj stanici „Alipašin most“, 10.maja od 9.00 do 20.00 sati doći će do prekida i poremećaja u vodosnabdijevanju u Sarajevu.

Bez vode bit će naselja: Koševsko brdo, Ciglane, Šip, Velešići, Pofalići, Buljakov Potok, Buća Potok, Vitkovac, Vitković brdo, Sokolje, Naselje heroja, Briješće brdo, Briješće, Dumače, Ugorsko, Hotonj, Orahov brijeg, Podhrastovi, Bjelave, Grdonj, Sedrenik, Vogošća, Industrijska zona Vogošća, Semizovac, Svrake i ulice Patriotske lige i Alipašina.

U cilju poboljšanja pogonske spremnosti i sigurnosti, preduzeće će uporedo s radovima na trafo stanici, vršiti i montažne radove s ugradnjom novog pumpnog agregata, čijim puštanjem u pogon će se osigurati pouzdaniji i efikasniji rad ove pumpne stanice.

S obzirom na to da se radi o većem obimu neophodnih radova, na jednoj od vitalnih pumpnih stanica u sistemu, iz KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo mole građane da obezbijede potrebnu količinu vode za sutra.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA