Halilović i Hrvat zadovoljili kriterije za komesara MUP-a KS

A. B.
Halilović i Hrvat zadovoljili kriterije za komesara MUP-a KS
U roku od mjesec dana, Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo trebalo bi dobiti novog policijskog komesara, koji će na toj funkciji zamijeniti smijenjenog Vahida Ćosića.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Samir Čorbo, predsjedavajući Nezavisnog odbora za imenovanje policijskog komesara, Odbor je danas obavio razgovore s kandidatima koji su aplicirali na mjesto komesara MUP-a KS.

Među kandidatima su bili Mevludin Halilović, Džafer Hrvat i Fahrudin Halač.

Odlučeno je  da su kriterije zadovoljili trenutni v.d policijskog komesara sarajevske policije Mevludin Halilović i Džafer Hrvat, a konačnu odluku će dati Vlada Kantona Sarajevo, kojoj će prijedlozi biti dostavljeni do kraja sedmice.

Podsjećamo, Vlada KS-a je krajem novembra smijenila dotadašnjeg policijskog komesara, na prijedlog ministra za unutrašnje poslove KS-a Vedrana Mulabdića. Smjena se dogodila nakon disciplinskog postupka koji je vođen protiv bivšeg komesara Ćosića, a do imenovanja novog komesara na ovo mjesto privremeno je imenovan dotadašnji načelnik Sektora uniformirane policije KS-a Mevludin Halilović.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije