Raspisan konkurs za policijskog komesara u KS-u: Ovo su kriteriji

Radiosarajevo.ba
Raspisan konkurs za policijskog komesara u KS-u: Ovo su kriteriji
Konkurs za policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo, koji je raspisao Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo, objavljen je danas.

Na Konkurs se mogu prijaviti kandidati iz svih policijskih agencija u Bosni i Hercegovini, a može se pregledati na web-stranicama Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.

Nezavisni odbor Skupštine KS-a provodi Javni konkurs za imenovanje policijskog komesara te vrši selekciju i Vladi Kantona Sarajevo predlaže listu kandidata.

U postupku izbora kandidata za policijskog komesara, Nezavisni odbor, pored obavljenog razgovora, posebno cijeni kriterije koji se odnose na dostavljeni prijedlog plana i programa rada za vrijeme trajanja svog mandata, stručno usavršavanje, godine policijskog iskustva na rukovodećim radnim mjestima, ocjenu rada u posljednje tri godine i ostale kvalifikacije koje odgovaraju potrebama radnog mjesta.

Prijedlog Plana i programa rada policijskog komesara bi trebao sadržavati osnovne elemente vizije rukovođenja Upravom policije, načina osiguranja većeg stepena osjećaja sigurnosti građana kroz plan komuniciranja s građanima i izražene oblike rada policije u zajednici, osiguranje javnog reda i mira, borbu protiv svih oblika kriminaliteta iz nadležnosti Uprave policije te očuvanje sigurnosti saobraćaja na području Kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije