U školama Kantona Sarajevo otvaraju se konkursi za 1.000 radnika

Radiosarajevo.ba
U školama Kantona Sarajevo otvaraju se konkursi za 1.000 radnika
Arhiv / Ilustracija
Do petog augusta u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo bit će otvoreno oko 1.000 radnih pozicija za nastavnike, higijeničarke, domare, noćne čuvare i druge.

Također, pored toga, blizu 130 prosvjetnih radnika koji godinama rade na određeno vrijeme od septembra bi trebali dobiti stalan posao, kazali su iz Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja KS-a.

Komisija Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS-a je izradila tabele na osnovu kojih će biti raspisani konkursi za upražnjena mjesta, na koja će biti primljeno po 65 radnika u osnovnim i srednjim školama.

Ipak, Sindikat se pribojava toga da će određeni direktori iskoristiti pozicije u političkim strankama i zaposliti radnike.

"U nekim školama konkursi, pak, neće biti ni raspisani. Riječ je o školama u kojima ne postoje školski odbori i u kojima će prvo biti raspisan javni poziv za imenovanje članova školskih odbora. Radnici će u tim školama raditi četiri mjeseca, nakon čega će biti raspisani konkursi", zaključili su iz Sindikata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije