U sarajevskom naselju snimljena zmija: Građani traže pomoć

4
Radiosarajevo.ba
U sarajevskom naselju snimljena zmija: Građani traže pomoć
Foto: Screenshot/Facebook / Zmija na Alipašinom Polju

Stanovnici naselja Alipašino Polje u Sarajevu izrazili su zabrinutost zbog sve učestalijeg susretanja s zmijama u svom okruženju. Nedavno je jedna zmija snimljena u B fazi Alipašinog Polja, što je dodatno podstaklo građane da traže akciju nadležnih organa.

Pozivi za reakciju upućeni su Vladi Kantona Sarajevo, Općini Novi Grad i Veterinarskom fakultetu kako bi se adekvatno odgovorilo na ovaj problem. Građani ističu važnost hitnog djelovanja kako bi se smanjio broj susreta s zmijama i očuvala sigurnost u naselju.

Uprkos činjenici da u Bosni i Hercegovini postoji 14 različitih vrsta zmija, samo su tri otrovne: poskok, šarka i rijetki balkanski šargan. Međutim, povećan broj susreta s njima izaziva opravdanu zabrinutost među građanima.

Bosanski samuraj na velikom testu: Ahmed Vila traži svoju 12. pobjedu u karijeri

Bosanski samuraj na velikom testu: Ahmed Vila traži svoju 12. pobjedu u karijeri

Poziva se građane na oprez i savjetuje da se ne približavaju zmijama kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti. Ova mjera opreza ključna je za izbjegavanje mogućih incidenta i očuvanje sigurnosti svih stanovnika Alipašinog Polja.

Kako bi se riješio ovaj problem i osigurala sigurnost u naselju, važno je da nadležne institucije hitno djeluju i poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se kontrolirala populacija zmija i smanjila njihova prisutnost u naselju.

"Naselje B faza već par dana građani primjećuju gmizavce- zmije. Molimo Vlada Kantona Sarajevo , KJKP RAD Sarajevo, Općina Novi Grad Sarajevo , Univerzitet u Sarajevu - Veterinarski fakultet ...., da reaguju iz svoje nadležnosti. Stručne osobe ako mogu da nam pojasne o kojoj vrsti zmija se radi? Hvala aktivnim građanima na informacijama i fotografijama", navodi se na Facebook stranici grupe Mjesna zajednica Alipašino polje B-1.

Posted by Sađida Sađa Balta on Monday, April 15, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije