U sarajevskoj općini danas radni dan, načelnik objasnio razlog

9
Radiosarajevo.ba
U sarajevskoj općini danas radni dan, načelnik objasnio razlog
Foto: Arhiv / Opcina Centar

U sarajevskoj općini danas je radni dan, ali uz skraćeno radno vrijeme.

Općina Centar obavijestila je građane da će, povoodm nastupajućeg Ramazanskog bajrama, radno vrijeme Matičnog ureda biti skraćeno.

"Tako će u četvrtak 13. i petak 14. maja 2021. godine Matični ured biti otvoren do 7:30 do 16 sati. U periodu od 12 do 12:30 sati Matični ured neće raditi kako bi se u navedenom terminu izvršila dezinfekcija prostora", poručili su iz Općine Centar.

Uz ovaj Facebook post, mogli su se primijetiti različiti komentari građana - neki su napisalo da je ovo razumljivo, jer u općini rade i građani drugih vjeroispovijesti, dok su drugi pitali kako je moguće, s obzirom da je zagarantovan ovaj neradni dan zakonom.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je u međuvremenu objasnio razlog radnog dana.

"Imamo jedan broj ljudi nebošnjačke pripadnosti koji su danas radili, da bi njihove kolege iskoristile taj zakonom dozvoljen slobodan dan”, rekao je Mandić za N1.

Mandić je rekao da je danas obišao sve zaposlenike.

“Bilo je oko 20-ak zaposlenika. U matičnom uredu nije bila velika gužva, prijavljena su dva smrtna slučaja i jedan novorođeni sugrađanin. Jedan kolega zamolio je danas da radi da bi u ponedjeljak mogao voditi sina na takmičenje”, pojasnio je Srđan Mandić i istakao:

“Svi koji su izrazili želju da iskoriste svoje zakonom dozvoljeno pravo na slobodan da su i ostvarili to pravo. Apsolutno demantujem da je danas morao raditi bilo ko mimo svoje volje.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije