U oktobru ukradena 33 automobila: Od deset vraćenih vlasnici pronašli dva

Radiosarajevo.ba
U oktobru ukradena 33 automobila: Od deset vraćenih vlasnici pronašli dva
Arhiv / Ilustracija
Na području Kantona Sarajevo u oktobru ove godine ukradena su 33 motorna vozila od čega je deset pronađeno i vraćeno, navodi se u podacima Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a).

Policijski službenici Uprave policije KS-a pronašli su i vratili tri vozila, uz pomoć MUP-a RS-a jedno, drugih MUP-ova četiri, a sami vlasnici vratili su dva vozila. Najveći broj automobila ukraden je na području općine Novi Grad. U odnosu na 2016. godinu, broj ukradenih vozila u mjesecu oktobru je porastao za devet. 

MUP KS-a je samo u oktobru, u sklopu aktivnosti na oduzimanju nelegalnog posjedovanja oružja i drugih predmeta oduzeo pet puški, četiri pištolja, 15 noževa, mačeva i sl., pet ručnih bombi, jedan bokser, 213 komada municije raznog kalibra.

U isto vrijeme, policijske uprave, fizičkim licima su izdale 84 odobrenja za nabavku vatrenog oružja i 114 oružanih listova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije