U Kantonu Sarajevo uskoro šest novih radara: Evo i gdje

0
Radiosarajevo.ba
U Kantonu Sarajevo uskoro šest novih radara: Evo i gdje
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Radar

Kanton Sarajevo uskoro će dobiti novih šest stacionarnih radara. 

Kako je saopćeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) proširenje i modernizacija sistema stacionarnih radara na području Kantona Ekspertna radna grupa za razmatranje opravdanosti za postavljanje novih stacioniranih radara dobila na nadležno postupanje osam zaključaka.

To znači da će na šest lokacija šitom kantona biti postavljeni novi radari.

EURO 2024 | Španija promašila bezbroj šansi i na kraju slavila autogolom Califiorija

EURO 2024 | Španija promašila bezbroj šansi i na kraju slavila autogolom Califiorija

"Ekspertna radna grupa je usvojila šest lokacija kao opravdane, tri su radara u procesu postavljanja (Ul. Adema Buće kod škole, Ul. Zagrebačka, M-18 Semizovac), a za preostala tri se vrši istraživanje tržišta za nabavku (Ul. Alipašina, Ul. Džemala Bijedića, M-18 Poturovići).

Pored ovih šest lokacija, Jedinica za saobraćaj je zahtijevala postavljanje stacionarnog radara u ulici Obala Kulina Bana, kod BH Pošte, te je u toku postavljanje kućišta.

Također, Odjeljenje za videonadzor je za naredni period planiralo proširenje analitičkih kamera "Sparta", koje uključuje nabavku 34 analitičke kamere. U ovu svrhu je neophodno instaliranje novih optičkih kablova duž glavne longitudinale, što je i učinjeno u toku rekonstrukcije tramvajske pruge, a zaključkom vlade je usvojena inicijativa MUP-a da se prilikom svih projekata u KS vrše konsultacije po pitanju dodatne instalacije optičkih kablova.

U planu je da se do 2025. godine optičkom mrežom povežu 164 raskrsnice u Kantonu Sarajevo što bi imali veliki značaj za uspostavu savremenog videonadzora", saopćeno je iz Ureda policijskog komesara Uprave policije MUP Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije