U Kantonu Sarajevo ukinuta epizoda “Pripravnost”

Radiosarajevo.ba
 U Kantonu Sarajevo ukinuta epizoda “Pripravnost”
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sniježne pahulje u Sarajevu

Imajući u vidu da je došlo do naglog pada koncentracija PM 10 čestica u zraku na svim mjernim stanicama u skladu sa Planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajavo, na prijedlog Stručnog tijela za koordinaciju i nadzor, predsjednik Operativnog štaba ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović je odlučio da se ukida Prva epizoda “Pripravnost”.

"Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda tokom narednih dana očekuju se pretežno oblačno vrijeme sa snijegom  ili susnježicom i slabim vjetrom, što će uzrokovati povoljne uslove s obzirom na kvalitet zraka u Sarajevskoj kotlini.

U skladu sa Planom interventnih mjera, Stručno tijelo nastavit će kontinuirano pratiti stanje kvaliteta zraka, o čemu će blagovremeno informisati javnost", navodi se u saopćenju iz Press službe Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije