Tuzla će danas biti grad djece i dječije pjesme

Fena
Tuzla će danas biti grad djece i dječije pjesme

Tuzla je danas grad djece i dječje pjesme u kojem se održava  Međunarodni festival „Majski cvijet“ čiji je organizator Dječji gradski hor „Slavuj“.

"Naš hor želi njegovati dječju pjesmu koja je nepravedno zapostavljena. Tako i ovaj festival donosi neke od najljepših pjesama čiji su sadržaji primjereni za djecu. Iz godine u godinu interesovanje djece je sve veće, a i sve nam se više autora dječjih pjesama javlja ne samo iz Bosne i Hercegovine nego i iz regiona", kaže Renata Bagarić, organizatorica "Majskog cvijeta".

Mališani koji sudjeluju na festivalu dolaze iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Srbije i BiH. Festival je takmičarskog karaktera.

"Zanimljivo je da pjesmu koju će izvesti dječak iz Makedonije Andon Andonov govori o povezanosti Tuzle i Makedonije. Pjesma se zove „Dojran dia Tuzla“ kroz čiji tekst se spominje Dojransko jezero i povezuje s našim Panonskim jezerima. S djecom je najljepše raditi. Ta količina energije koju vam djeca šalju, tu  iskrenost i ozarenost najbolja je snaga i motiv da ovakvih festivala  treba biti još više. Imam osjećaj da s djecom mogu poletjeti još dalje", rekla je Renata Bagarić.

Festival se održava u Narodnom pozorištu Tuzla, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan. Zanimljivo je, sve pjesmice koje će biti izvedene na "Majskom cvijetu", prvi put se predstavljaju u javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije