Potpisan ugovor: Trebevićka žičara proradit će sljedećeg ljeta?

H. A.
Potpisan ugovor: Trebevićka žičara proradit će sljedećeg ljeta?
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i predstavnik italijanske firme Leitner potpisali su danas ugovor o izradi glavnog projekta, isporuci opreme, montaži i puštanju u pogon Trebevićke žičare.

"Došao je dan za potpisivanje ugovora koji će ozvaničiti početak radova na izgradnji i puštanja u pogon Trebevićke žičare. Ova firma je dobila posao, bila je jeftinija. Veliko je zadovoljstvo ovo ozvaničiti, iako su iza nas već neki radovi.

Firma će instalirati mašine, uz tačan projekat. Očekujemo da otvaranje bude naredne godine, u ljetnom periodu. Nerealno je govoriti da to bude 6. april, zbog svih radova", kazao je Komšić uoči potpisivanja.

Iz firme su, pak, poručili kako su sretni "što su oni izabrani za projekat":

"Čast nam je što ćemo mi raditi na radovima. Radujemo se narednoj godini i druženju na žičari", poručio je Dominiko Bosio, predstavnik italijanske firme Leitner.

Na press konferenciji je istaknuto kako će putovanje žičarom, umjesto 12 minuta - koliko je nekad bilo, sada trajati 7 minuta i 15 sekundi. Također, bit će najmodernija oprema i ekološki prihvatljiva, a panoramske gondole će se moći koristiti 24 sata.

Također, sljedeće sedmice ispred Vijećnice bit će postavljena jedna gondola da građani vide kako će izgledati.

Ovim ugovorom, naglašeno je, nastavit će se radovi na revitalizaciji Trebevićke žičare, koji su započeli početkom aprila ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije