Apsurdistan: Tramvajski saobraćaj u Sarajevu bi mogao biti obustavljen - razlog krađa

11
J. Ćebo
Apsurdistan: Tramvajski saobraćaj u Sarajevu bi mogao biti obustavljen - razlog krađa
Foto: Radiosarajevo.ba / Ukradeno oko 100 metara napojnog kabla u vlasništvu GRAS-a, šteta oko 12 hiljada KM

Oko stotinu metara napojnog kabla ukradeno je jučer iz šahtova koji napajaju strujom tramvajski saobraćaj i koji su u vlasništvu Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS, a koji su u neposrednoj blizini zgrade Općine Centar i Vlade KS.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je vršilac dužnosti direktora GRAS-a Senad Mujagić.

"Dežurni majstori u elektrovučnoj postajnici Vrazova primijetili su da je došlo do neuobičajenog trošenja el. energije na određenim kablovima, što im je dalo znak da je najvjerovatnije neki kvar na kablovskoj trasi.

Prema riječima Mujagića, nepoznati počinitelji ukrali su 100 metara napojnog kabla za elektrovučnu postajnicu i time je dovedeno u pitanje funkconisanje tramvajskog saobraćaja.

"Izlaskom na teren, ustanovljeno je da su iz kablovskog kanala otuđeni kablovi koji su presječeni u šahtu pored velikog panoa na raskrsnici Skenderije i u drugom šahtu koji se nalazi u blizini tramvajskog stajališta Skenderija", pojasnio je za portal Radiosarajevo.ba Mujagić.

Tom prilikom je, kako kaže, zbog krađe napojnog kabla kojom se snabdijeva elektrovučna postajnica Vrazova s čijom se snagom vrši prijevoz tramvaja na relaciji Marijin-Dvor - Baščaršija.

"Ukupna šteta, prema procjenama stručnih ljudi iz preduzeća GRAS, iznosi više od 12.000 KM", govori nam Mujagić.

Na pitanje da li novonastala situacija može dovesti do problema u tramvajskom saobraćaju, Mujagić odgovara:

"Sada se vrši napajanje na ovoj dionici pomoćnim kablovima što stvara dodatno opterećenje i može dovesti do obustave tramvajskog saobraća ja u narednom periodu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije