Tanović i Gavrankapetanović: Općina Novo Sarajevo podržala Opću bolnicu

3
Radiosarajevo.ba
Tanović i Gavrankapetanović: Općina Novo Sarajevo podržala Opću bolnicu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Saradnici sa Tanović i Gavrankapetanović

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice “prim.dr. Abdulah Nakaš” potpisali su danas Ugovor o realizaciji namjenskih sredstava koje će Općina Novo Sarajevo dodijeliti Općoj bolnici za sanaciju Odsjeka za patologiju sa prosekturom.

Naime, kompletna građevinska sanacija Operacionog bloka Opće bolnice projekat je visoke vrijednosti i kandidovan je za finansiranje na drugim nivoima vlasti. Prethodno je neophodno prioritetno uraditi projektnu dokumentaciju sanacije Odsjeka za patologiju sa prosekturom, za čiju izradu trenutno nisu planirana sredstva u finansijskom planu Opće bolnice.

Općina Novo Sarajevo prepoznala je hitnost molbe Opće bolnice, te cijeneći opći društveni interes i zaštitu zdravlja građana, odlučila je dodijeliti namjenska sredstva u iznosu od 20.000 KM za izradu projektne dokumentacije za sanaciju Odsjeka za patologiju sa prosekturom. Većina pacijenata obrađuje se kroz patohistološke analize, gdje se moraju obezbijediti kvalitetni uslovi za čuvanje materijala i njihovu obradu, te upravo iz tih razloga veoma je važno adaptirati ovaj prostor – pojasnio je načelnik dr. Tanović.

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Direktor Opće bolnice, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović zahvalio je načelniku dr. Tanoviću na razumijevanju hitnosti situacije u kojoj se našla Opća bolnica.

"Ovo nam zaista mnogo znači, jer je to početak rekonstrukcije jednog veoma važnog Odjela. To najbolje pokazuje broj usluga koje ovaj Odjel pruža, sa sadašnjim indeksom od 132 posto. Vrijedno osoblje naše Patologije marljivo radi, a mi ćemo pokušati da im stvorimo što bolje uslove za rad, u smislu adaptacije prostora, funkcionalnosti i neophodne tehnike", kazao je prof. dr. Gavrankapetanović, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije