Općina Novo Sarajevo izdvojila 20.000 KM za sanaciju Odsjeka za patologiju Opće bolnice

1
Radiosarajevo.ba
Općina Novo Sarajevo izdvojila 20.000 KM za sanaciju Odsjeka za patologiju Opće bolnice
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Opća bolnica Sarajevo

Načelnik općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović i Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš", potpisat će u ponedjeljak, 30. maja, Ugovor o realizaciji namjenskih sredstava koje će općina Novo Sarajevo dodijeliti Općoj bolnici za sanaciju Odsjeka za patologiju sa prosekturom.

Kompletna građevinska sanacija Operacionog bloka Opće bolnice projekat je visoke vrijednosti i kandidovan je za finansiranje na drugim nivoima vlasti.

Prethodno je neophodno prioritetno uraditi projektnu dokumentaciju sanacije Odsjeka za patologiju sa prosekturom, za čiju izradu trenutno nisu planirana sredstva u finansijskom planu Opće bolnice.

Općina Novo Sarajevo prepoznala je hitnost molbe Opće bolnice, te cijeneći opći društveni interes i zaštitu zdravlja građana, odlučila je dodijeliti namjenska sredstva u iznosu od 20.000 KM za izradu projektne dokumentacije za sanaciju Odsjeka za patologiju sa prosekturom, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije