Općinsko vijeće Novo Sarajevo: Uručena najveća priznanja Zlatna i Srebrena plaketa

0
Radiosarajevo.ba
Općinsko vijeće Novo Sarajevo: Uručena najveća priznanja Zlatna i Srebrena plaketa
Foto: Općina Novo Sarajevo / Sa svečanosti i dodjele priznanja

Svečanoj sjednici prisustvovali su, pored vijećnika i načelnika Općine dr. Hasana Tanovića, brojne zvanice, predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, načelnici općina s područja Kantona Sarajevo, kao i predstavnici boračkih udruženja, savjeta novosarajevskih mjesnih zajednica, te građani.

Prije početka sjednice, položeno je cvijeće i odana počast prvom šehidu općine Novo Sarajevo Fikretu Krakonji.

Nakon intoniranja himne i podizaja zastave Bosne i Hercegovine Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše, obrativši se prisutnim gostima i vijećnicima Vijeća.

Planirani radovi na vodovodnoj mreži u Sarajevu: Očekivani prekidi snabdijevanja vodom u više ulica

Planirani radovi na vodovodnoj mreži u Sarajevu: Očekivani prekidi snabdijevanja vodom u više ulica

"Dan Općine obilježavamo skromno, ali dostojanstveno i s velikim poštovanjem prema svim našim časnim sinovima kao i dubokim poštovanjem prema svim građanima, koji su dali svoje živote za našu slobodu i odbranu naše domovine", poručio je predsjedavajući Pleše.

Vijećnicima i brojnim gostima, potom se obratio i Općinski načelnik dr. Hasan Tanović. U svom obraćanju, načelnik je podsjetio na značaj i ulogu slavne Pofalićke bitke u odbrani Novog Sarajeva, Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a zatim se osvrnuo i na realizirane projekte koje je Općina implementirala u prethodnom periodu, kao i planirane kapitalne projekte Općine.

"Poboljšanje nivoa kvaliteta života naših sugrađana je jedan od načina da pokažemo koliko cijenimo i poštujemo to što nam je pomenutu borba dala i za šta smo platili visoku cijenu. Projekti i inicijative koje smo do sada pokrenuli i realizirali, te planovi koje smo sebi zacrtali, imaju samo jedan cilj, a to je omogućiti građanima naše općine kvalitetan, siguran i lijep ambijent za život", istakao je načelnik dr. Tanović.

Sa svečanosti i dodjele priznanja - undefined

Foto: Općina Novo Sarajevo: Sa svečanosti i dodjele priznanja

Neki od kapitalnih prijekata koje je pomenuo načelnik su projekat Park – šuma Hum, zatim izgradnja Sportsko-rekreacionog centra “Vinko Šamarlić”, rekonstrukcija objekta Historijskog muzeja BiH, Izgrdnja Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi, izgradnja objekta OŠ Pofalići, digitalizacija općinske administracije, sukcesivna obustava saobraćaja u Vilsonovom šetalištu, te ostali brojni ptojekti i aktivnosti planirani u narednom periodu.

Na ovoj lokaciji gdje se održala Svečana sjednica planirana je izgradnja Sportsko-rekreativne zone “Park – šuma Hum”, a prezentaciju jednog od kapitalnih projekata Općine upriličila je Dženita Mesić ispred Službe za investicije i zaštitu okoliša.

Na svečanoj sjednici uručena su i najveća priznanja Općine Novo Sarajevo. Zlatna plaketa dodijeljena je Nerminu – Beli Sukiću – posthumno, Adnanu Hadžiahmetoviću, Edni Šunjić i OJ Dim zdravlja Novo Sarajevo.

Srebrena plaketa uručena je Nusretu Aganoviću i KBS “Perfekt”.

Zahvalnice Općine dodijeljene su Rifetu Džaki – posthumno, dr. Ireni Gagula, Rizahu Kariću, Melisi Valjevčić, Sadmiru Habiboviću, Ibri Kalafatu, Vahidi Baručiji, Alenu Geko, JU Domovi zdravlja – Ambulanta porodične medicine I stomatologije Velešići, te KJKP “Rad”.

Bogat kulturno-zabavni program priredili su učenici Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije