Svečano u Sarajevu: U At Mejdanu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

1
Radiosarajevo.ba
Svečano u Sarajevu: U At Mejdanu obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / U At Mejdanu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U parku At Mejdan danas, 1. oktobra održana je svečanost povodom Međunarodnog dana starijih osoba, u organizaciji Udruženja "Generacija". Ova manifestacija, koja se tradicionalno održava svake godine, obuhvatila je raznovrsni kulturno-zabavni program s ciljem da istakne značaj osoba treće životne dobi u društvu i promoviše zdrav i aktivan način života.

Uz podršku Općina Stari Grad Sarajevo, Udruženje "Generacija" uspješno provodi brojne aktivnosti za starije osobe, okupljajući veliki broj članova iz Kantona Sarajevo.

Načelnik Općine Stari Grad, Irfan Čengić, istakao je važnost ovakvih projekata: "Ove godine smo imali niz programa podrške osobama treće životne dobi, a za narednu godinu planiramo otvaranje novog većeg centra "Generacije" u Općini Stari Grad. Općina Stari Grad podržava Centar za promociju i unapređenje zdravlja.

Saudin Sivro	najavio vanrednu press konferenciju

Saudin Sivro najavio vanrednu press konferenciju

Svakodnevno svjedočim sreći ovih ljudi i shvatam koliko im je potrebna naša podrška. Naša odgovornost je olakšati im starije dane. Zbog toga su centri i druženja od izuzetne važnosti, a nadam se da ćemo u idućoj godini, uz pomoć Općine, uživati u novim prostorijama vašeg Udruženja.."

Događaju je prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća, Seid Škaljić, koji je pohvalio rad Udruženja "Generacija" i istakao značaj centara koje ovo udruženje vodi.

Magazinović poziva na akciju: 'Koliko mi skupimo, toliko još će dati donator'

Magazinović poziva na akciju: 'Koliko mi skupimo, toliko još će dati donator'

Udruženje "Generacija" predstavlja primjer dobre prakse u regionu, pokazujući kako zajednička saradnja s lokalnim zajednicama, resornim ministarstvima i državnim institucijama može doprinijeti brizi za starije osobe.

Na kraju, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, upućena je poruka da svaki dan bude prilika za izražavanje poštovanja i empatije prema starijima, kako bi oni mogli uživati u svojoj zlatnoj dobi na najbolji mogući način.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije