! / Susret Konakovića i ambasadora UK: U KS stvoren novi model političkog djelovanja

07. 10. 2019. u 18:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 28

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković razgovarao je danas sa ambasadorom  Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini Matthewom  Fieldom i Danielom  Fiellerom iz Ministarstva vanjskih poslova  Ujedinjenog Kraljevstva o radu Vlade i Skupštine Kantona,  te  realizaciji brojnih projekata kojima ambasada ove zemlje u Bosni i Hercegovini daje posebnu podršku i finansijsku podršku, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Kako je saopšteno, ističući da je Ujedinjeno Kraljevstvo, sa ambasadorm Fieldom na čelu posebno prepoznalo ciljeve i mjere  trenutne izvršne i zakonodavne vlasti u Kantonu Sarajevo, Konaković je goste detaljnije upoznao sa aktuelnim infrastrukturnim projektima, te novim  zakonskim okvirima koji su omogućili transparentniji rad čitavog javnog sektora  i sužavanje prostora za malverzacije i korupciju.

"Osjećamo da imamo podršku građana, da oni prepoznaju i podržavaju promjene. Kanton  Sarajevo stvara novi model političkog djelovanja za koji već dobijamo podršku i iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. To nas posebno ohrabruje jer svjedočimo koliko  ljudi zaista žele promjene", poručio je  Konaković.

U saopštenju je navedeno da je britanska ambasada od samog početka stala uz brojne projekte Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo i osigurala značajnu kadrovsku i finansijsku podršku. Među njima su posebno važni projekti vodosnabdijevanja , saobraćajne infrastrukture, javnog prijevoza, smanjenja zagađenja i  zaštite okoliša kao i brojne druge  kreativne ideje i akcije  koji olakšavaju i unapređuju život stanovnika  Sarajeva.

Kako su gosti naglasili, ta podrška će  se nastaviti   i intenzivirati  pogotovo u najavljenim procesima reorganizacije  javnih komunalnih sistema uz optimalno upravljanje ljudskim resursima  čemu će se posvetiti posebna pažnja, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

NEMA KOMENTARA