Policija ušla u "sporni" haustor, stanari: Ako treba, minirat ćemo prostor

S. H.
Policija ušla u "sporni" haustor, stanari: Ako treba, minirat ćemo prostor
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Sudska policija i sudski izvršilac u ranim jutarnjim satima ušli su u sporni poslovni prostor u ulici Zmaja od Bosne na broju 80 na Socijalnom.

U poslovni prostor sudska policija i izvršilac ušli su uz asistenciju pripadnika Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra MUP-a KS-a.

Ulazak u poslovni prostor za koji stanari zgrade tvrde da pripada njima prema ugovorima o otkupu stana protekao je bez ikakvih problema, naveli su iz MUP-a KS-a.

"Blokirali su prostoriju. Došli su jutros 7.20 sati bez ikakve najave dok su svi spavali. Mi ćemo popodne imati sastanak pa ćemo odlučiti šta i kako, ja sam rekla i pred policajcima ako treba da ćemo prostoriju i minirati, ali neće na ovom ostati. Ako već idemo na silu...'', ispričala je jutros stanarka Aida Feraget za N1.

Podsjećamo, stanari zgrade na ovoj adresi okupili su se u petak, 18. novembra, u haustoru zgrade u kojoj žive, a stanarka Aida Fereget se vezala žicom za ulaz u sporni poslovni prostor. 

Građani su se i obračunali s policijom koja je došla da spriječi eventualne incidente i zaštiti građane. Stanari su sa sobom nosili i ugovore o otkupu stana. U zgradi se okupilo i nekoliko ljudi koji uopće nisu stanari zgrade.

U haustor je u petak stigao i izvršilac Suda, no ulazak u navedenu prostoriju je odgođen za današnji dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije