Studentski centar ispunio dugogodišnje zahtjeve studenata za poboljšanje uvjeta

Fena
Studentski centar ispunio dugogodišnje zahtjeve studenata za poboljšanje uvjeta
Studentski centar Sarajevo pozitivno je poslovao u šest mjeseci ove godine, a menadžment se zalaže za promoviranje pozitivnih vrijednosti koje pruža ta ustanova.

Na današnjoj konferenciji za novinare prezentirane su neke od aktivnosti i istaknut štedljiv sistem funkcioniranja, rad na što boljim uvjetima smještaja za studente, bolji uvjeti za zaposlenike, kao i rad na energetskoj efikasnosti te sigurnosti objekata.

Menadžment te ustanove svjestan je da moraju biti još bolji i kvalitetniji da bi bili konkurentiji na tržištu jer, kako su kazali, svaki servis koji može zamijeniti studentu ono što može dobiti u JU Studentski centar njihov je konkurent.

Šansu vide u tome što je Sarajevo turistički grad pa bi unapređenjem kvalitete usluga te podizanjem standarda mogli postići da budu prepoznati u turističkoj sezoni i iskoristiti dio kapaciteta koji su slobodni kad u njima studenti ne borave  pa tako osigurati dodatne prihode.

"Studentski centar je orjentiran da podiže svoje performanse jer ako ne bude to radio 43 posto s koliko Vlada, odnosno Skupština KS-a kao osnivač participira nije dovoljno da se isplate plaće niti za redovnu djelatnost, a kamoli za dio koji je komercijalno orijentiran. Zato smo kazali da se treba poslovati transparentno i u svakom segmentu moraju osigurati uštede", naglasio je član UO Studentskog centra Elvir Čizmić.   

Direktor JU Studentskog centra Tarik Curić danas je prezentirao rezultate te istaknuo da su ispunili dugogodišnje zahtjeve studenata za poboljšanje standarda, a rade i na stvaranju uvjeta za rješenje pitanja energetske efikasnosti u studentskim domovima čime će se ostvariti znatne uštede.

Naglašava da se postepeno izmiruju i dugovanja koje je zatekla (krajem prošle godine) nova Uprava, a smanjena je i finansijska obaveza prema dobavljačima. Podsjeća da  kantoni sukcesivno izmiruju dugovanja što ih imaju prema Studentskom centru Sarajevo, na ime sudjelovanja u finansiranju smještaja i ishrane studenata.

Na konkurs za smještaj i ishranu u JU Studentski centar Sarajevo u akademskoj 2017./2018. godini dosad je prijavljeno oko 1.200 a značajan priliv studenata očekuju u septembru i oktobru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije