Zagreb: Studenti iz BiH osvojili prvo mjesto na takmičenju Microsofta

Radiosarajevo.ba
Zagreb: Studenti iz BiH osvojili prvo mjesto na takmičenju Microsofta
/ Foto: Fondacija Izvor nade
Studenti iz Bosne i Hercegovine osvojili su prvo mjesto na prestižnom regionalnom Microsoftovom takmičenju.

Osim što su izborili plasman na svjetsku smotru najboljih u SAD, pripala im je i novčana nagrada od 25.000 američkih dolara.

Ekrem Nurović i Haris Botić, stipendisti Fondacije Izvor nade i njihove timske kolege Amer Zavlan i Ejub Hadžić razvili su Knowlead, online platoformu za razmjenu znanja.

Kao pobjednici ovog takmičenja imat će priliku da pokažu svoj projekt u svjetskom finalu Microsoft Imagine Cup 2017 takmičenja koje se održava krajem jula u Seattleu.

Također, moći će ostvariti nove poslovne kontakte s ključnim osobama u IT industriji, te se boriti za osvajanje glavne nagrade od 100.000 američkih dolara.

Microsoft Imagine Cup je projekt koji ove godine okuplja pet najboljih ekipa iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Imagine Cup je globalno takmičenje koje podstiče nove generacije studenata da se udruže i koriste svoju kreativnost, strast i znanje za stvaranje aplikacija koje oblikuju različite segmente ljudskog života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije