Stranka za BiH kritikovala vlast u KS: 'Uvode novi porez, građane tretiraju kao bankomat'

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

komentar

Uz svo duzno postovanje, ovaj porez je super! Za ove sto imaju nekretnine, koje su kupili da im pare ne bi propale, i drze ih prazne. Bravo!1

I treba porez za nekretnine

Treba uvesti porez na poljoprivredno zemljiste koje se ne koristi. Tako da seljaci koji su dosli u grad neka prodaju njive ili neka ih koriste.

adi

ko god ima stan, ne zivi u njemu treba da placa porez, ja sam decenijama placao porez na vikendicu, sto bi oni bili postedjeni, samo se ne smije dozvoliti naplata poreza na stanove u kojima narod zivi, a pobjegulje koje su kupile nekretnine od patnje za bonom po berlinu, oderati do gole koze

adi

***

Error

Podrzavam to i jeste pravedno da se od bogatih uzima Samo malo cudno da rade protiv sebe. Tako da ne vjerujem da ce proci

Smece za BiH ...

***

adi

***

Dahije

Žele otjerati iz Sarajeva i ovo malo dijaspore koja ima stanove u gradu a žive i rade vani. Sada vidim da je trojka totalni promašaj. Digli su toliko kredita da ih ni naši praunuci neće otplatiti i ispraznili budžet pa porezima pokušavaju to nadomjestiti. Ovo bi bilo novo etničkoj čišćenje samo što bi to uradili sami sebi.

Rtz

Dosta što su im Toplane godinama naplaćivati grijanje iako nisu bili tu a i plaćali uredno sve režije satove održavanje i ostalo. Jednom je SDP napravio nepopravljivu grešku za izmjenama o ličnoj karti i glasanju.

adi

Dosta što su im Toplane godinama naplaćivati grijanje iako nisu bili tu a i plaćali uredno sve režije satove održavanje i ostalo. Jednom je SDP napravio nepopravljivu grešku za izmjenama o ličnoj karti i glasanju. ka Rtz placamo, i mi koji tu zivimo ljeti, a sto nebi ****o dezertesko, dijasporsko placalo, tereba im zrak naplacaivati kada se smece izdajnicko vrati u bih, da nije bilo budala koje su ratovale ***** bi smece dolazilo zderati cevape, zube poptravljati, i frizirat se, neka plate izdaju drzave

333

Potpuno se slazem sa uvodjenjem poreza/rente na nekretnine koje se ne koriste. Ali se onda i sve ostale oblasti moraju urediti - odrzavanje, fond stanara, stavljanje nekretnine pod najam, garancije za najmodavca i najamnika, sistem brze naplate i/ili nadoknade stete, i sve drugo sto je povezano sa tim. Takodjer se mora uzeti u obzir i da ce uvodjenje poreza na nekretninu povecati i cijenu najma. Ako ne budemo razvijali i sve ostalo (ekonomija, rangiranje diploma, platni razredi prema stepenu obrazovanja, poreska politika, razuman sistem oporezivanja samozaposlenih/freelancera, povoljni krediti za kupovinu nekretnine, socijalno stanovanje, i mnogo toga drugog), rasti ce raskorak izmedju kupovne moci i troskova, sto nikom ne ide u prilog.

Adi

***

333

@Adi A propo ratnih i poratnih profitera, ako se uvede ovaj porez/renta, najveci problem ce biti ustanoviti stvarne vlasnike nekretnina :D. Hadzibajricu su prije neki dan zaplijenili stan koji se vodio na osobu XY, sa kojom nije bio can ni u rodu.

/ Najnovije