Srednjoškolski Centar Vogošća: 45 godina kvalitetnog obrazovanja i napretka

0
Radiosarajevo.ba
Srednjoškolski Centar Vogošća: 45 godina kvalitetnog obrazovanja i napretka
Foto: Radiosarajevo / Srenjoškolski Centar Vogošća

Srednjoškolski Centar Vogošća, jedno od vodećih obrazovnih institucija u lokalnoj zajednii, slavi veliki jubilej – 45 godina neprekidnog doprinosa obrazovanju i razvoju mladih.

Od osnivanja 1979. godine, škola je pružala izvanredno obrazovanje, te istovremeno njegovala vrijednosti zajedništva i napretka.

Kroz protekle četiri decenije, Srednjoškolski Centar Vogošća postao je sinonim za kvalitetno obrazovanje, pripremajući generacije učenika za uspješne karijere i dalje akademske poduhvate. Njegov uticaj proteže se izvan učionica, obuhvatajući različite oblasti kao što su sport, kultura i društveni angažman.

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Ovaj jubilej pruža priliku za osvrt na dostignuća škole i značaj koji ima za lokalnu zajednicu. Kroz bogatstvo programa, inovativne nastavne metode i angažovanje učenika, Srednjoškolski Centar Vogošća ostaje predvodnik u obrazovanju mladih ljudi.

"U svjetlu ovog značajnog jubileja, pozvali smo naše učenike, bivše učenike, nastavnike, roditelje i članove zajednice, saradnike, poslovne subjekte da se pridruže u proslavi 45 godina Srednjoškolskog Centra Vogošća", naveli su u saopćenju.

Srednjoškolski Centar Vogošća nudi širok spektar zanimanja kako bi omogućio učenicima raznovrsne mogućnosti i prilagodio se potrebama tržišta rada. Evo pregleda ponuđenih zanimanja:

Zanimanja IV stepena:
1. Gimnazija - Informacione tehnologije
2. Ekonomski tehničar
3. Mašinski tehničar konstruktor na računaru
4. Mašinski tehničar za CNC tehnologiju

Zanimanja III stepena:
1. Automehaničar
2. Zavarivač
3. Obrađivač materijala na CNC mašinama
4. Prodavač

Ova raznolikost zanimanja omogućava učenicima da odaberu pravac koji najbolje odgovara njihovim interesima i talentima, pripremajući ih za uspješne karijere u različitim industrijama
i sektorima.

Srednjoškolski Centar Vogošća proslavio je svoj Dan škole na poseban način organizujući dan otvorenih vrata za sve osnovce iz lokalne zajednice, ali i šire. Ova inicijativa pružila je priliku učenicima i njihovim roditeljima da istraže sve što škola nudi, od programa obrazovanja do dodatnih aktivnosti.

Tokom ovog događaja, posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa nastavnim osobljem, istraže učionice, laboratorije i druge prostorije škole te saznaju više o različitim programima obrazovanja i kurikulumu. Također, predstavljene su i brojne vanškolske aktivnosti, sportski klubovi, umjetnički ansambli i druge mogućnosti za učeničko angažovanje.

Roditelji su imali priliku postavljati pitanja, izražavati brige i razgovarati sa nastavnicima, stvarajući tako važan most između obrazovnih institucija i domaćinstava.

Direktor škole istakao je važnost otvorenosti i transparentnosti u odnosu škole sa zajednicom, naglašavajući da je ovakva interakcija ključna za uspješno obrazovanje i podršku učenicima. Ovim događajem, Srednjoškolski Centar Vogošća još jednom potvrdio je svoju predanost stvaranju inkluzivnog i podržavajućeg okruženja za sve svoje učenike.

"Neka ova godišnjica bude prilika za slavlje, ali i za refleksiju o budućim ciljevima i
izazovima pred nama", poručili su iz ovog Centra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije