Spremite se: Veći dio Sarajeva sutra ostaje bez vode

1
Radiosarajevo.ba
Spremite se: Veći dio Sarajeva sutra ostaje bez vode
Foto: KJKP Vodovod i kanalizacija / Radovi na vodovodnoj mreži, Sarajevo

Zahtjevni i opsežni radovi na popravci kvara na glavnom distributivnom cjevovodu promjera 500 mm u ulici Alipašina planirani su u četvrtak, 07. septembra, sa početkom u 9 sati.

"Na ovom lokalitetu već duži vremenski period bilježimo isticanje vode zbog kvara na cjevovodu a zbog izuzetno složene situacije nije se moglo odmah pristupiti popravci.

Naime, u ulici Alipašina na saobraćajnici kod autoservisa glavna vodovodna cijev nalazi se na dubini od šest metara, a dodatno situaciju usložnjava i obližnji potporni zid.

Sarajevski učenici zablistali na matematičkoj olimpijadi i donijeli tri medalje u BiH

Sarajevski učenici zablistali na matematičkoj olimpijadi i donijeli tri medalje u BiH

S obzirom na to da se radi o velikoj dubini i da je tlo veoma nakvašeno zbog isticanja vode neophodan je duži prekid vodosnabdijevanja kako bi se osigurali svi uvjeti da se posao završi u što kraćem vremenskom roku i da se omoguće sigurni uvjeti za rad naših uposlenika.

U sklopu planiranih radova doći će do prekida vodosnabdijevanja sljedećih naselja sa pripadajućim ulicama Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići te ulice: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Zbog obimnosti i složenosti poslova normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo u petak u jutarnjim satima po okončanju radova.

Mnoge sarajevske ulice i danas bez vode: Provjerite da li je i vaša na spisku

Mnoge sarajevske ulice i danas bez vode: Provjerite da li je i vaša na spisku

Za sve informacije potrošači se mogu obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.

Cijenjene potrošače molimo za razumijevanje naročito jer su građani često slali prijave i zahtjeve da se na ovom lokalitetu otkloni kvar", saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, u četvrtak, 6. septembra, izvodit će se radovi na popravkama u ulicama: Nevjestina, Senada Poturka Senčija, Safeta Zajke, Sarač Ismailova, Sunulah Efendije, Džinina, Derebent, Trešnje, Fridriha Adolfa, Tukovi, Ahmeda Ljubunčića, Humačka ploča i 8. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije