Smijenjen Husić: Mehmed Kulić novi v. d. generalni direktor Doma zdravlja KS

Radiosarajevo.ba
Smijenjen Husić: Mehmed Kulić novi v. d. generalni direktor Doma zdravlja KS
Foto: Facecoook / Mehmed Kulić

Na 2. vanrednoj sjednici Upravnog odbora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo održanoj u srijedu, 8. maja 2019. godine, poštujući zakonske normative i statut ustanove dužnosti je razriješen dosadašnji generalni direktor Fuad Husić, a na njegovo mjesto postavljen je v. d. generalnog direktora Mehmed Kulić koji će na ovoj dužnosti biti narednih šest mjeseci, tačnije do provođenja i okončanja konkursne procedure, navodi se u saopćenju ove ustanove.

Razlog smjene dosadašnjeg generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo Fuada Husića je neusvajanje Izvještaja o radu za 2017. godinu, te aktuelna situacija koja je bila determinirana nedostatakom reagenasa u Službama za laboratorijsku dijagnostiku, te drugog sanitetskog i potrošnog materijala u 2018. godini koji je bio neophodan za pravilan rad ustanove i kontinuirano pružanje zdravstvenih usluga.

Kulić je 2016. godine smijenjen s pozicije šefa Klinike za kardiologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zbog udruživanja dvije klinike KCUS-a i bolje organizacije rada. Njegovu smjenu tada je naložila generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Na posljednjim izborima bio je nosilac liste Nezavisne bh. liste za Parlament FBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije