Skupština KS-a razmatrat će budžet za narednu godinu 20. decembra

Radiosarajevo.ba
Skupština KS-a razmatrat će budžet za narednu godinu 20. decembra
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo zakazao je 20. decembra sjednicu Skupštine na kojoj je planirano razmatranje predloženog budžeta Kantona Sarajevo za narednu godinu, kao i Prijedloga zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Bit će raspravljano i o davanju saglasnosti na izmjene i dopune ovogodišnjeg Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, Programa rada  Zavoda za narednu godinu, te izmjena i dopuna Finansijskog plana Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Predviđeno je izjašnjavanje o Prijedlogu odluke o pristupanju izradi Prostornog plana područja posebnog obilježja "Regionalni centar za upravljanje otpadom (RCUO) – Smiljevići", koje je izradio Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo i Prijedlogu odluke o potvrđivanju imenovanja predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo.  

"Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o dopuni Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina Kantona Sarajevo, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina, a u vezi otkupa Azila za napuštene životinje u Prači u cilju trajnog rješavanja i zbrinjavanja napuštenih životinja", saopćeno je iz Press službe KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije