Ski centar Bjelašnica dobiva najveći sistem osnježenja u posljednih 10 godina

3
Radiosarajevo.ba
Ski centar Bjelašnica dobiva najveći sistem osnježenja u posljednih 10 godina
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Bjelašnica danas bila premalena da primi sve posjetioce

Prije nekoliko dana je potpisan ugovor u vrijednosti 11.5 miliona KM za izgradnju sistema osnježenja na Bjelašnici. Ugovor će se realizovati u narednih 12 mjeseci, a Bjelašnica će dobiti novih 10 kilometara osnježenih staza i 55 novih topova za proizvodnju snijega.

'Trenutni sistem osnježenja započet je 2009. godine, kada je napravljen sistem osnježenja u dužini jednog kilometra i kupljeno prvih 5 topova', saopćeno je iz ZOI 84.

Kako su naveli, nadogradnja sistema je ujedno i najveći projekat osnježenja i u 'samo jednoj godini izgradit ćemo više nego što je izgrađeno u proteklih 13 godina'.

Bjelašnica domaćin europskog skijaškog kupa u februaru 2023.

Bjelašnica domaćin europskog skijaškog kupa u februaru 2023.

'Pored ugovora za osnježenje potpisan je i ugovor za uređenje staza u vrijednosti 2 miliona KM. Radovi obuhvataju proširenje staza, drenažne sisteme, kao i humusiranje i zatravljenje kako bismo smanjili količinu kamenja na stazama, što je jedan od dugogodišnjih problema Bjelašnice. Sistem osnježenja obuhvatit će sve staze i omogućiti značajno produženje skijaške sezone', saopćili su iz ovog preduzeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije