Skaka odlikovao mladića: Pretučen jer je zaustavio džeparoše u pljački

Radiosarajevo.ba
Skaka odlikovao mladića: Pretučen jer je zaustavio džeparoše u pljački
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka odao je danas priznanje i nagradio Hajrudina Zulfića, mladića iz Sarajeva koji je brutalno napadnut nakon što je prošle sedmice pomogao sugrađaninu koji se našao na meti nasilnika.

"Ovo je pravi primjer građanske hrabrosti. Htio sam upoznati mladića i odati mu prizanje zbog njegovog plemenitog postupka. Očekujemo i da nadležne institucije urade svoj dio posla i pronađu nasilnike. Na taj način ćemo najefikasnije prevenirati ovakve nemile događaje", poručio je gradonačelnik Skaka.

hajrudin_zulfic_fb.jpg - undefined

Foto: Hajrudin Zulfić

Podsjećamo, dvadesetjednogodišnji Zulfić je u napadu na stanici gradskog prijevoza zadobio povrede glave i ruke nakon što je pokušao spriječiti džeparoše da otuđe ogrlicu s vrata jednog od mladića koji se nalazio u tramvaju, nakon čega su ga pretukli metalnim šipkama. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo vodi istragu o slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije