Sjećate li se sramotnog poteza muškarca koji je bacao otpad kroz prozor: Sve priznao, bit će kažnjen

6
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se sramotnog poteza muškarca koji je bacao otpad kroz prozor: Sve priznao, bit će kažnjen
Foto: Facebook / Muškarac bacao otpad kroz prozor

KJKP Rad objavio je prije mjesec video koji su na kojem se može vidjeti kako pojedini građani Sarajeva postupaju sa svojim otpadom.

Tada su naveli da su kamere na javnim površinama nužne, a kaznene odredbe poprilično niske, jer demonstrirana drskost u Olimpijskoj ulici zavređuje posebnu kaznu.

Naime, muškarac koji živi u Olimpijskoj ulici na Mojmilu je bacao otpad kroz prozor. Rad se ponovo oglasio o ovom slučaju i otkrili šta čeka ovog građanina.

Saobraćajne nesreće u dva sarajevska naselja: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Saobraćajne nesreće u dva sarajevska naselja: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

"Prije tačno mjesec dana smo objavili informaciju o osobi koja je kroz prozor izbacivala otpad u Olimpijskoj ulici. Još jedna uspješno realizovana saradnja između građana i komunalnih redara.

Tragom informacija Služba komunalnih redara je dobila potrebne informacije o počiniocu, koji je priznao radnje zbog kojih je i pokrenut postupak. Načinjeni zapisnik je predat Kantonalnoj Upravi za Inspekcijske Poslove će u skorije vrijeme izdati prekršajni nalog", navode iz Rada.

Naselje Mojmilo: Bacao otpad kroz prozor zgrade, objavljen snimak

Naselje Mojmilo: Bacao otpad kroz prozor zgrade, objavljen snimak

Mole da ovakve ili slične aktivnosti građani nastave prijavljivati na Eko telefon 033660000 kako bi zajedničkim snagama održali javne površine čistim.

Prije tačno mjesec dana smo objavili informaciju o osobi koja je kroz prozor izbacivala otpad kroz prozor u Olimpijskoj ulici. Još jedna uspješno realizovana saradnja između građana i komunalnih redara. Tragom informacija Služba komunalnih redara je dobila potrebne informacije o počiniocu, koji je priznao radnje zbog kojih je i pokrenut postupak. Načinjeni zapisnik je predat Kantonalnoj Upravi za Inspekcijske Poslove će u skorije vrijeme izdati prekršajni nalog. Molimo Vas da ovakve ili slične aktivnosti nastavite prijavljivati na Eko telefon 033 66 00 00 kako bi zajedničkim snagama održali javne površine čistim. Za čist i lijep #sarajevo grad, brinete Vi i Vaš #rad Vlada Kantona Sarajevo Općina Novi Grad Sarajevo

Posted by KJKP RAD Sarajevo on Saturday, June 17, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Najnovije