Sivro poslao otvoreno pismo roditeljima i starateljima učenika: Uvjereni smo da smo na istoj strani

/ Komentari (18)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mutan glavutan

Sad bi debeli i roditelje da uvuce u SVOJU ""borbu"". Rusio bi on sistem pod krinkom sindikaliste.

IVA

COVJEK JE U PRAVUSVE STO JEREKAO! SAMO TO NE ODGOVARAPOLITICKOM SMECU KOJE JE U SARAJEVU NESPOSOBNO !

Samo da se talasa

Ne zna ovaj ni zašto se buni više, za šta, protiv čega ali dobro zna za koga.

red

E jeste dugo i štrajkovali. Nisu vas vjerovatno ni primjetili. Prosvjetari, izgleda treba vam novo rukovodstvo. Ako imate militantne komuniste među svojim redovima, oni bi vam najbolje došli.

Dodo

Bravo Sivro, samo naprijed, imate punu podršku roditelja i većine nastavnika!

Hasan

Ovog malog zelenog SDA jurisnika ukloniti sto prije kako nakaradni skolski sistem, cije temelje je udarila lopovsko-izdajnicka SDA, ne bi sutra nas uklonio.

Podrška svim učiteljima i profama.. ✊

Pa necu valjda biti na strani one bahate Vlade koju Uk predvodi. Ponašaju se ko da rade u privatnoj firmi. Ma dosta vas vise!!!.. Ljudima dali mrvice i to im argument da nece pasti pod uticaj sendikata... Sramota smo od društva kad nam je obrazovni sistem ovako jadan.. A kako i neće kad za Ministricu imamo onu nesposobnu gospoju Hota-Muminovic... Samo naprijed i hrabro prosti ovih bahatih i nesposobnih lezihl****vica.. ✊✊✊✊✊

Sarajevski ratni profesor, govori radi istine

Istina je jedna, da prosvjetnim radnicima u ovom kantonu (gradu) nikad nije bilo teže raditi nego danas (svi redom su dobili pravo da pljuju prosvjetne radnike, to "roditelji" svojim komentarima na portalima najbolje ocrtavaju, a u njima se najčešće želi ukinuti pravo na odbranu i pravo na ljudsko dostojanstvo prosvjetnih radnika). I u ratu je bilo lakše raditi kada je svakodnevno ginu ne mali broj đaka i njihovih nastavnika i profesora. Isto tako nekima foteljašima u ministarstvu i ufuranim roditeljima je malo poznato da je jedan veliki broj nastavnika (osnovnih škola, srednjih i čak univerzitetskih profesora) u Sarajevu danju bio na nastavi sa svojim đacima, a noću i vikendom na prvoj borbenoj liniji odbrane grada. Fala Bogu još ih ima da rade u nastavi i svi oni mogu posvjedočiti da nikad nije bilo gore u nastavi zahvaljujući podobnim ministrima određenih političkih struktura koje su na vlasti i uz to huškaju roditelje na nastavnike čijoj djeci ti nastavnici predaju. Zato Prosvjetni radnici samo hrabro naprijed i borite se za svoja prava. Zajedno smo jači. Ovaj tekst je napisan radi istine. Valjda ne smeta pripadnicima minhenske brigade!

A znOa se

Ne zna ovaj ni zašto se buni više, za šta, protiv čega ali dobro zna za koga. ka Samo da se talasa Naravno da se znOa, za iste one za koje i ovi botovi ovdje kukuriču.

Edita

Nismo na istoj strani!!!!!

Istina

Mi, roditelji, želimo da nam djeca budu u školi koliko smo i mi na poslu! U tih 8 sati želimo da nam djeca uče sa prosvjetnim radnicima, da rade zadaću i da imaju dva obroka. Ne borite se za to nego da radite po sat i po dnevno.

A šta vi znate

Mi, roditelji, želimo da nam djeca budu u školi koliko smo i mi na poslu! U tih 8 sati želimo da nam djeca uče sa prosvjetnim radnicima, da rade zadaću i da imaju dva obroka. Ne borite se za to nego da radite po sat i po dnevno. ka Istina Gospođo, djeca po zakonu ne smiju biti 8 sati u školi ne smiju imatu osam školskih casova, a kamoli biti 8 sati. To što vi tražite nije škola.

Istina

Gospođo, djeca po zakonu ne smiju biti 8 sati u školi ne smiju imatu osam školskih casova, a kamoli biti 8 sati. To što vi tražite nije škola. ka A šta vi znate Djeca neće imati po 8 časova dnevno nego će imati baš ono što Sivro kaže da im je cilj: nastava ali i učenje kroz igru, razgovor, slobodne aktivnosti itd. Svakodnevno obavezna fizička aktivnost čega Sivro evidentno nije zagovornik. Kao roditelj djece školskog uzrasta bih tako nešto podržala a ne njihovo palamuđenje i nerad.

Boli Sivru za djecu

Djeca neće imati po 8 časova dnevno nego će imati baš ono što Sivro kaže da im je cilj: nastava ali i učenje kroz igru, razgovor, slobodne aktivnosti itd. Svakodnevno obavezna fizička aktivnost čega Sivro evidentno nije zagovornik. Kao roditelj djece školskog uzrasta bih tako nešto podržala a ne njihovo palamuđenje i nerad. ka Istina Pa, rekli ste 8 sati, koliko ste vi na poslu. Ne može po zakonu! A vi vjerujete Sivri i njegovoj priči, mislite da su mu djeca bitna i da je nezadovoljan zbog ciljeva o kojima priča?

Gucci

Mi, roditelji, želimo da nam djeca budu u školi koliko smo i mi na poslu! U tih 8 sati želimo da nam djeca uče sa prosvjetnim radnicima, da rade zadaću i da imaju dva obroka. Ne borite se za to nego da radite po sat i po dnevno. ka Istina Nisu vam nastavnici bejbisiteri, to se treba platiti, nije besplatno.

Istina

Pa, rekli ste 8 sati, koliko ste vi na poslu. Ne može po zakonu! A vi vjerujete Sivri i njegovoj priči, mislite da su mu djeca bitna i da je nezadovoljan zbog ciljeva o kojima priča? ka Boli Sivru za djecu Pa znam da ga boli, rekla sam samo u kojem zahtjevu bi ga podržala al’ to mu neće pasti na pamet. Neminovno je da će doći vrijeme kada će reforma školstva podrazumijevati cjelodnevni boravak u školi. Pogledajte kako je na zapadu i čekajte. I da rekla sam 8 sati ali nisam mislila 8 časova. Pričate o zakonu kao da se on ne može promijeniti.

Istina

Nisu vam nastavnici bejbisiteri, to se treba platiti, nije besplatno. ka Gucci Plaćeni su upravo toliko.

Kad dođe na red

>>Pa znam da ga boli, rekla sam samo u kojem zahtjevu bi ga podržala al’ to mu neće pasti na pamet. Neminovno je da će doći vrijeme kada će reforma školstva podrazumijevati cjelodnevni boravak u školi. Pogledajte kako je na zapadu i čekajte. I da rekla sam 8 sati ali nisam mislila 8 časova. Pričate o zakonu kao da se on ne može promijeniti. ka Istina<< Itd.itd prvo zakon promijeniti pa onda pričati o željama roditelja. To što očekujete od škole je neka vrsta dnevnog boravka i da, to se plaća. Taj obrok, boravak i sve što očekujete morate i platiti. Naravno, to ne plaćate nastavnicima jer škole nisu njihov privatni biznis. Oni rade za platu. Mislim da mi imamo mnogo važnije stvari kao društvo da reformišemo, kako u obrazovanju tako i u kompletnom društvu. Cjelodnevni boravak je detalj, zadnja rupa na svirali, nijansa...

/ Najnovije