Sindikat radnika u zdravstvu u KS-u: Održan polusatni štrajk upozorenja

Radiosarajevo.ba
Sindikat radnika u zdravstvu u KS-u: Održan polusatni štrajk upozorenja
Arhiv / S jednog od ranijih polusatnih štrajkova upozorenje ljekara
Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo održali su jutros u 10 sati polusatni štrajk upozorenja.

Kako su istaknuli ranije u saopćenju za javnost, Odluka o organiziranju polusatnog štrajka upozorenja izmijenjena je 12. jula ove godine, na vanrednoj sjednica Glavnog odbora Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u.

Navode da „razlog za promjenu dana održavanja polusatnog štrajka upozorenja Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u jeste što je Sindikat doktora medicine i stomotologije KS najavio štrajk upozorenja za isti dan i u isto vrijeme“.

"Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u promijenio je dan održavanja polusatnog štrajka upozorenja s obzirom da članovi tog sindikata imaju različite interese i zahtjeve prema Vladi KS, u odnosu na interese i zahtjeve Sindikata doktora medicine i stomatologije KS", navodi se.

Podsjećaju da je polusatni štrajk upozorenja održan u svim osnovnim sindikalnim organizacijama Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo na način da su članovi tog sindikata (u vrijeme pauze u toku radnog dana) izašli ispred zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni. Razlozi i ciljevi polusatnog štrajka upozorenja su, kako se navodi, neizmijenjeni.

Iz Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo obavijestili su  članove i javnost da je Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donio i zaključak da se pokrenu i aktivnosti na organiziranju mirnih protesta ispred zgrade Vlade KS.

"Odluke o poduzimanju daljih aktivnosti koje imaju za cilj zaštitu i poboljšanje radno - pravnog i ekonomsko - socijalnog statusa svih radnika u oblasti zdravstva u Kantonu Sarajevo (članova ovog sindikata) Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donijet će nakon 20. jula kad ističe rok za imenovanje člana mirovnog vijeća ispred predstavnika poslodavaca, odnosno Vlade Kantona Sarajevo", naveli su tada u saopćenju tog sindikata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije