Šetnica uz Bulevar Meše Selimovića dobila novi izgled

Radiosarajevo.ba
Šetnica uz Bulevar Meše Selimovića dobila novi izgled
Šetnica uz Bulevar Meše Selimovića, od zgrade Općine Novi Grad Sarajevo do Nedžarića, dobila je potpuno novi izgled, a građani ljepše i ugodnije mjesto za šetnju i odmor.

Šetnica je u potpunosti redizajnirana, postavljene su nove ploče i klupe za sjedenje, kao i javna rasvjeta, te smjerokazne svjetiljke za označavanje biciklističke staze, tako da će sada šetačima i biciklistima biti ugodnije kretati se ovom dionicom u večernjim satima.

Zeleni pojas uz šetnicu upotpunjen je novim zelenilom, a zasađeno je i sezonsko cvijeće. S obzirom na to da se uz šetnicu nalazi niz platana zasađenih prije dvadesetak godina, a koji su izrasli u velika stabla, te da je prošle godine urađena biciklistička staza, sanacijom pješačkog dijela staze i postavljanjem javne rasvjete ovaj prostor dobio je jednu novu dimenziju.

"Radi se o centralnom dijelu naše općine, odnosno o prostoru uz glavnu saobraćajnicu, koji je od ratnih razaranja i dotrajalosti bio u neuglednom stanju, tako da smo pristupili sanaciji pješačkog dijela staze. Naši stanovnici dobili su jedan lijep prostor za šetnju i put od posla do kuće", kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, prilikom današnjeg obilaska obnovljene šetnice.

Uređenje i redizajn šetališta, u dužini nešto većoj od jednog kilometra finansirala je Općina Novi Grad Sarajevo sredstvima u iznosu od 215.000 konvertibilnih maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije