Sebija Izetbegović uručila paketiće članovima Udruženja "Dajte nam šansu"

Fena
Sebija Izetbegović uručila paketiće članovima Udruženja "Dajte nam šansu"

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Sebija Izetbegović uručila je danas novogodišnje paketiće članovima Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu".

U okviru posjete prof.dr.Izetbegović održala je sastanak s direktoricom Udruženja Ines Kavalec, sa kojom je razgovarala o mogućoj budućoj saradnji.

"Ovo nije moja prva posjeta Udruženju i uistinu me raduje da sam skromnim doprinosom danas usrećila  ovu djecu. Sa direktoricom Kavalec razgovarala sam o mogućim i zakonski realnim modelima saradnje naše dvije kuće, koje ćemo detaljnije razmatrati u narednom periodu. KCUS je otvoren za svaki vid saradnje u cilju pružanja pomoći građanima, a pogotovo djeci, u stanju potrebe. Djeca s poteškoćama u razvoju suočavaju se s velikim problemima pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a neka su potpuno ovisna o pomoći roditelja ili staratelja. Moramo uložiti dodatne napore kako bismo roditeljima olakšali problem s kojim se suočavaju, te im pomogli prevazići poteškoće", rekla je Izetbegović

Istakla je da je potrebno mnogo razgovora sa stručnim osobama, ali i drugi vidovi pomoći čim se utvrdi poremećaj kod djece.

"Nerijetko već i nakon poroda cijela porodica u kojoj je dijete sa poteškoćama u razvoju pati i preživljava razne poteškoće koje su najčešće proporcionalne sa težinom poremećaja djeteta.  Na tome ćemo nastojati ubuduće usko sarađivati sa Udruženjem i kao zdravstvena ustanova dati svoj doprinos. Uposlenici Udruženja Dajte nam šansu rade izuzetno naporno kako bi djeci sa poteškoćama u razvoju i njhovim porodicama olakšali svakodnevne životne aktivnosti. Za to je potrebno mnogo ljubavi, brige i odricanja. Njihov primjer bismo trebali svi da slijedimo", kazala je Izetbegović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije