KCUS / Sebija Izetbegović uručila paketiće članovima Udruženja "Dajte nam šansu"

31. 12. 2019. u 16:36:00 Fena

Shares: 230

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Sebija Izetbegović uručila je danas novogodišnje paketiće članovima Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu".

U okviru posjete prof.dr.Izetbegović održala je sastanak s direktoricom Udruženja Ines Kavalec, sa kojom je razgovarala o mogućoj budućoj saradnji.

"Ovo nije moja prva posjeta Udruženju i uistinu me raduje da sam skromnim doprinosom danas usrećila  ovu djecu. Sa direktoricom Kavalec razgovarala sam o mogućim i zakonski realnim modelima saradnje naše dvije kuće, koje ćemo detaljnije razmatrati u narednom periodu. KCUS je otvoren za svaki vid saradnje u cilju pružanja pomoći građanima, a pogotovo djeci, u stanju potrebe. Djeca s poteškoćama u razvoju suočavaju se s velikim problemima pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a neka su potpuno ovisna o pomoći roditelja ili staratelja. Moramo uložiti dodatne napore kako bismo roditeljima olakšali problem s kojim se suočavaju, te im pomogli prevazići poteškoće", rekla je Izetbegović

Istakla je da je potrebno mnogo razgovora sa stručnim osobama, ali i drugi vidovi pomoći čim se utvrdi poremećaj kod djece.

"Nerijetko već i nakon poroda cijela porodica u kojoj je dijete sa poteškoćama u razvoju pati i preživljava razne poteškoće koje su najčešće proporcionalne sa težinom poremećaja djeteta.  Na tome ćemo nastojati ubuduće usko sarađivati sa Udruženjem i kao zdravstvena ustanova dati svoj doprinos. Uposlenici Udruženja Dajte nam šansu rade izuzetno naporno kako bi djeci sa poteškoćama u razvoju i njhovim porodicama olakšali svakodnevne životne aktivnosti. Za to je potrebno mnogo ljubavi, brige i odricanja. Njihov primjer bismo trebali svi da slijedimo", kazala je Izetbegović. 

KOMENTARI (8)