Saradnja / Sebija Izetbegović u dvodnevnoj posjeti Kataru

07. 11. 2019. u 10:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 198

Tročlana delegacija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, na čelu sa generalnom direktoricom KCUS-a prof. dr. Sebijom Izetbegović, boravi u dvodnevnoj posjeti Kataru, navodi se u saopećnju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Tokom prvog dana posjete u Dohi, prof. dr. Sebija Izetbegović se susrela sa premijerom Katara, Nj. E. Seihom Abdulah bin Nasser bin Khalifa Al Thani, njenim Visočanstvom šeikhom Mozom bint Nasser Al Misnad, predsjedavajućom Katarske fondacije, te sa ministricom zdravstva Dr. Hanan Muhamed Al Kuwari.

„Tokom susreta je razgovarano o saradnji u sektorima zdravstva i medicinskih nauka, te općenito o saradnji u oblasti obrazovanja i naučnog istraživanja između BiH i Države Katar“, istaknuto je.

Dodaje se da Katarska fondacija obuhvata skoro sve sfere razvoja društva te posvećuje naročito veliku pažnju razvitku obrazovanja, naučnog istraživanja i razvoja društvenih zajednica u Kataru, a i na globanom nivou u okviru svojih međunarodnih fondacija kao što su Education Above All, World Innovation Summit for Health (WISH) i drugi.

„Sastanku su prisustvovala i Prof. Dr. Mustafa Al Khalil, Generalni direktor Hazm Mebaireek kliničkog centra te dr. Bisera Turković, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kataru. U toku prvog dana svoje posjete generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović je posjetila i ultramodernu bolnicu Sidra sa obrazovnim i biomedicinskim naučno iztraživačkim centrom te se susrela sa predsjedavajućim upravnog odbora bolnice Muhamedom Khalidom Al Mana“, pojašnjeno je.

U sastavu delegacije je i prof. dr. Enra Suljić-Mehmedika, direktorica Discipline za nauku i nastavu KCUS-a, i prof. dr. Edo Hasanbegović, direktor Discipline za zdravlje djet eta KCUS-a, koji su ostvarili kontakte i saradnju u okviru svojih nadležnosti.

KOMENTARI (1)