SDP Sarajevo: Smiljana Viteškić će krivično odgovarati

Radiosarajevo.ba
SDP Sarajevo: Smiljana Viteškić će krivično odgovarati
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Press konferencije SDP-a BiH

Sjednica koju je za danas zakazala Smiljana Viteškić, SDA-ova dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo, nelegalna je i nezakonita sjednica, zbog čega će se prema njoj pokrenuti i krivična odgovornost, navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora  SDP Sarajevo.

Saopćenje prenosio u cjelosti:

"Ona je neovlašteno i nezakonito zakazala sjednicu sa pozivom bez pečata i bez saglasnosti Kolegija Skupštine. U cijelom slučaju posebno je interesantna tolika žurba SDA, DF i SBB, ali i evidentna “obaveza” koju Smiljana Viteškić ima prema SDA.

U narednom periodu cjelokupna javnost će konačno saznati da li i kako SDA štiti od istraga u vezi sa nezakonitim usvajanjem Regulacionog plana Stup 2 te njene uloge u svojstvu predsjedavajuće Općinskog vijeća Ilidža, kada je svojim potpisima legitimirala Memićeve mutne radnje u vezi sa Tibrom.

Također, javnost će saznati u kojim javnim kantonalnim preduzećima i ustanovama su joj zaposleni najuži članovi porodice, i to upravo od strane SDA kadrova.

Kantonlni odbor SDP Sarajevo sa partnerima neće dozvoliti da se brutalno krše procedure, poslovnik, zakoni i Ustav samo zato što se nekome žuri i što je dobio zadatak da to mora završiti do Nove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije