SDP: Krajnje je vrijeme da gradske vlasti dostojno obilježe Kazane

Radiosarajevo.ba
SDP: Krajnje je vrijeme da gradske vlasti dostojno obilježe Kazane
Delegacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine danas je na Kazanima položila vijence u znak spomena na građane Sarajeva, koji su svoje živote izgubili na ovom lokalitetu.

"Prilikom polaganja vijenaca, naglašeno je kako je konačno došlo vrijeme da se u Bosni i Hercegovini iskreno i otvoreno govori o svemu što se dešavalo u vrijeme rata. Bez istine nema pravde, a bez pravde nema pomirenja i zajedničkog života. Sve žrtve ratnih zločina u BiH zaslužuju pravdu, a sve porodice žrtava, kao i svi građani ove zemlje, istinu o onome što se dogodilo," saopćeno iz SDP-a.

"Na Kazanima je počinjen ratni zločin. Najveći broj žrtava na ovom mjestu je srpske nacionalnosti, ali su ovdje stradali i Hrvati i Bošnjaci, kao i pripadnici drugih naroda. To jasno govori o besmislu zla, kao i o tome da su žrtve, prije svega, žrtve i da među njima ne treba praviti razliku", istaknuto je.

Dodaju da je krajnje vrijeme da gradske vlasti u Sarajevu dostojno obilježe ovo mjesto. Vrijeme je da se ovdje izgradi spomenik koji će biti trajno sjećanje za sve ljude koji su na ovom mjestu izgubili svoje živote.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije