SDP BiH na optužbe: Ko o čemu SDA o poštenju!

Radiosarajevo.ba
SDP BiH na optužbe: Ko o čemu SDA o poštenju!
Foto: Arhiv / Ilustracija

Povodom press konferencije na kojoj je Asim Sarajlić kritikovao rad novih kantonalnih vlasti, Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo je reagovao saopćenjem u su se zahvalili SDA što je pored velikog broja čestitih članova izabrala baš Sarajlića, protiv kojeg je podignuta optužnica za najteža kriminalna djela, da govori o aktivnostima novih vlasti.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Upravo su ljudi kao što je on najbolja ilustracija onoga što je bilo i što bi u SDA željeli da se vrati. Sveopšti kriminal, bahato i kabadahijsko ponašanje, izvlačenje novca iz javnih preduzeća, skandali najvećih razmjera...

Press SDA: Vlada KS progoni vještice i puni džepove, a mi ćemo to spriječiti

Konaković odgovorio SDA: Naučili smo ih da budu opozicija

Da ima pravne države i da je pravosuđe nezavisno, Sarajlić ne bi imao mogućnost uopšte da se obrati javnosti niti bi obnašao bilo koju dužnost. Najbolja ilustracija u kako neuređenoj državi živimo je ovaj slučaj gdje on sebi uzima za pravo da bilo kome drži bilo koje, a pogotovo ne moralne lekcije.

SDP pozdravlja aktivnosti Vlade KS i kvalitetnu saradnju šest stranaka koje čine koaliciju koja se uspješno nosi sa svim izazovima i problemima nastalim dvadesetogodišnjom vladavinom SDA. Pozivamo da se ova partnerska saradnja nastavi na principima transparentnosti i isključivo u interesu građana Kantona Sarajevo.

Također, pozivamo sve novoimenovane zvaničnike i menadžmente javnih preduzeća da transparentno i bez straha govore o tome šta su zatekli u svojim resorima i tužilaštvima proslijede sve informacije koje mogu dovesti do procesuiranja onih koji su odgovorni za devastaciju Kantona Sarajevo", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije