Savjet za kulturu i sport čine Pejaković, Nikšić, Haljević...

Radiosarajevo.ba
Savjet za kulturu i sport čine Pejaković, Nikšić, Haljević...
/ Općina Centar
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je održao sastanak s istaknutim kulturnim i sportskim radnicima, povodom razgovora o formiranju savjeta za kulturu i sport Općine Centar.

Cilj je intenziviranje sportskih i kulturnih aktivnosti na području središnje sarajevske općine.

Kako je u uvodnom izlaganju kazao istaknuti bosanskohercegovački glumac i dramski pisac Josip Pejaković, zadatak savjeta će biti analiza stanja u oblasti kulture i sporta, te predlaganje mjera za kontinuirano unapređenje.

Savjet za kulturu i sport Općine Centar pored Josipa Pejakovića će činiti jedna od najboljih studentica Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Murisa Halilović, advokat Nenad Maglajlić, bivša bh. džudistkinja Arijana Jaha, konceptualni umjetnik Damir Nikšić, istaknuti muzički radnik Ognjen Bomoštar, akademski slikar Sulejman Haljevac, bokser i K-1 borac Adnan Redžović, te Džerald Letić.

Ajnadžić je naglasio da Sarajevo zaslužuje više kvalitetnih kulturnih i sportskih događaja, koji će okupljati sve generacije, a Općina Centar spremna je podržati sve dobre projekte koji doprinose tome.

Zaključeno je da se u narednom periodu održi konstituirajuća sjednica savjeta za kulturu i sport Općine Centar na kojoj će biti usvojen i Poslovnik o radu, saopćeno je iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije