Bosmalu isključeno grijanje zbog dugovanja

Radiosarajevo.ba
Bosmalu isključeno grijanje zbog dugovanja

Sarajevsko preduzeće Toplane su isključile sistem centralnog grijanja za objekte Bosmala, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Saopštenje Vlade prenosimo u cijelosti:

"Kako je danas i najavljeno Toplane Sarajevo su počele aktivnosti na isključenju dužnika, i to pravnih lica. Prvi korisnik koji je isključen sa sistema centralnog grijanja zbog neizmirenih obaveza je firma: BCC Managment D.O.O. Sarajevo (objekat BOSMAL).Aktivnosti na isključenju korisnika zbog neizmirenih obaveza za pruženu uslugu prema Toplanama se nastavljaju.

Na današnji dan Toplane Sarajevo od korisnika potražuju više od 90 miliona maraka, od čega se više od 80 miliona maraka odnosi na fizičke te više od 10 miliona maraka na pravne osobe. Navedena potraživanja su veliki teret za poslovanje preduzeća, posebno s aspekta izmirivanja vlastitih obaveza u kratkom roku, ali i neophodnih investicijskih ulaganja, kako bi sistem funkcionisao uspješno na dugi rok.

'Nova Uprava je donijela Odluku o nultoj stopi tolerancije prema korisnicima koji su prema zakonskim i internim pravilima dužnici izvan rokova, čime ispunjavamo zaključak Skupštine i jednu od mjera Vlade Kantona Sarajevo o povećanju nivoa naplate', poručuju iz Toplana.

Danas počinje isključenje prvo pravnih osoba, što će, poručuju, raditi aktivno u odnosu na prethodni period. Postoje pravni subjekti čija dugovanja iznose i više od 600.000 maraka", saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije