Oglasila se Vlada KS: Vodovod iskopčao iz sistema nekoliko hotela na Ilidži

Radiosarajevo.ba
Oglasila se Vlada KS: Vodovod iskopčao iz sistema nekoliko hotela na Ilidži
Foto: Ilustracija / Vodovod i kanalizacija

KJKP Vodovod i kanalizacije danas je isključio hotele na Ilidži, prema informacijama koje su objavljene na Facebook stranici Vlade Kantona Sarajevo isključeni su hoteli HBRD“Hoteli Ilidža“ d.d. – hotel Terme, hotel Hercegovina, hotel Kristal, hotel Bosna i hotel Austrija.

"Obzirom da privredni subjekti nisu omogućili ulazak radi pregleda zajedničkih i unutrašnjih instalacija ovlaštenom predstavniku davaocu komunalne vodne usluge KJKP“Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, shodno Zakonu o komunalnoj djelatnosti član 16. stav 1 tačka h) Službene Novine Kantona Sarajevo broj:14/16 i Uredbi o opštim uslovima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvođenje otpadnih i i atmosferskih voda član 70. Službene novine Kantona Sarajevo br. 22/16, izvršeno je isključenje navedenih hotela sa vodovodne mreže", navodi se u saopćenju ViK-a.

Pored navedenih zakonskih akata za pregled zajedničkih i unutrašnjih instalacija navedenih objekata izdata su i rješenja za pristup unutrašnjim vodovodnim instalacija korisnika usluge od strane Ministarstva komunalne privrede (Rješenja broj: 27-23-1402-1/19; 27-23-1399-1/19; 27-23-1400-2/19; 27-23-1401-2/19; 27-23-1396-2/19).

"Ovim putem napominjemo da hotel Terme pored snabdijevanja vodom iz sistema kojim upravlja KJKP“ViK“ d.o.o. Sarajevo se snabdijeva i vodom iz vlastitog vodozahvata iz bušotine AB2, a što je suprotno članom 15. Uredbom o opštim uslovima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvođenje otpadnih i i atmosferskih voda Službene novine Kantona Sarajevo br. 22/16, te postoji mogućnost sanitarnog ugrožavanja ispravnosti vode kojom se snabdjevaju potrošači i građani Kantona Sarajevo", navodi se u saopćenju ViK-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije