Sarajevski imam otvorio vrata džamije: Za sve koji nemaju topli dom

Radiosarajevo.ba
Sarajevski imam otvorio vrata džamije: Za sve koji nemaju topli dom
Bosnu i Hercegovinu proteklih dana prekrio je snježni prekrivač, a meteorolozi su za naredne dane najavili ekstremne hladnoće i minuse.

Portal Radiosarajevo.ba istražio je šta se dešava s beskućnicima i drugim osobama koje su u stanju “socijalne potrebe” u ovakvom periodu ekstremnih vremenskih neprilika - pročitajte ovdje.

No, jutros je društvenim mrežama počela da se širi i poruka, odnosno poziv, sarajevskog imama Muhameda Velića. Naime, na svom Facebook profilu, Velić je napisao:

"Budući da je ovih dana izrazito hladno, isto kao i prošle godine, ponovo pozivamo ljude koji se nemaju gdje skloniti i ugrijati u toploj prostoriji, da mogu doći kod nas u džamiju na Staru Breku (Sarajevo) i tu se skloniti od zime i ugrijati.

Ovaj poziv važi za sve, bez obzira bili muslimani ili ne, vjernici ili ne! Naša je džamija topla i dovoljno prostrana da primi ljude kojima treba kutak topline, mira i sigurnosti.

Dobro došli!
Džamija je stalno otvorena!"

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije