Epizoda "Uzbuna": Sarajevo se guši u smogu

Radiosarajevo.ba
Epizoda "Uzbuna": Sarajevo se guši u smogu
Na području Kantona Sarajevo od sutra, 25. decembra 2016. godine, na snazi je privremeno ograničavanje upotrebe motornih vozila, odnosno uvođenje sistema vožnje po principu par-nepar tablica.

Pri tome će se tog dana zabrana odnositi na vozila čije se registarske tablice završavaju parnim brojem.

Operativni štab Vlade Kantona Sarajevo (KS) za primjenu Plana interventih mjera u slučajevima prekomjerene zagađenosti zraka u KS donio je Odluku o proglašenju treće epizode - uzbuna, nakon što su pokazatelji mjerenja zagađujućih tvari u zraku pokazali alarmantno prekoračenje dozvoljenih vrijednosti čvrstih čestica PM10, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Članom 41. stav (2) Odluke o zaštiti i poboljšanju kvalitete zraka u Kantonu Sarajevo (“Sl. novine Kantona Sarajevo” broj 23/16), propisano je da su građani, pravna i fizička lica dužni postupati u skladu sa Planom interventnih mjera, te blagovremeno reagovati u situacijama koje zahtijevaju interventne mjere. Za postupanje suprotno navedenom, predmetno Odlukom je propisana novčana kazna u iznosu od 500,00 do 1000,00 KM.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo će prilikom obavljanja svakodnevnih poslova i zadataka konstantno preduzimati mjere na dosljednom poštivanju privremenog ograničenja upotrebe motornih vozila, uvođenjem sistema “par – nepar” tablica.

I dok mnogi negoduju zbog ovakve odluke, pogledajmo zajedno u našoj fotogaleriji, kako večeras izgleda Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije