Sarajevo: Skaka i Gavrić odali počast i položili cvijeće na spomen-obilježja

Fena
Sarajevo: Skaka i Gavrić odali počast i položili cvijeće na spomen-obilježja

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić i gradonačelnik Abdulah Skaka odali su danas počast šehidima i poginulim braniteljima Sarajeva na jedan od najsudbonosnijih datuma u historiji glavnog grada Bosne i Hercegovine – 6. april.

Zvaničnici Grada položili su cvijeće na spomen-obilježje "Vječna vatra", na šehidsko mezarje "Kovači" i na mezar prvog predsjednika RBiH, Alije Izetbegovića, bistu Vladimira Perića Valtera, Spomen-park Vraca, Policijska škola Vraca, na gradska groblja Lav, Sv. Josip, Sv. Marko i Mezarje Stadion-Koševo, te Staro jevrejsko groblje, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

"Na Dan grada posebno odajemo počast i posvećujemo pažnju svim našim patriotima, šehidima, braniteljima, građanima koji su kroz historiju dali svoj život za slobodno Sarajevo. Njihova žrtva uči nas o važnosti zajedništva i solidarnosti, poštovanja i bezrezervne ljubavi prema svom gradu koji nam je toliko toga pružio", istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Planirane manifestacije za Dan Grada Sarajeva se ne mogu održati zbog pandemije koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije