Sarajevo: Gradi se spomen-obilježje Denisu Mrnjavcu, Editi Malkoč i Selmi Agić

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Gradi se spomen-obilježje Denisu Mrnjavcu, Editi Malkoč i Selmi Agić
Novac za izgradnju spomen-obilježja posvećenog Denisu Mrnjavcu, Editi Malkoč i Selmi Agić obezbijeđen je u budžetu Općine Centar.

U prostorijama Općine Centar načelnik Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak 26. juna 2018. godine održao sastanak sa monsinjorom dr. Perom Sudarom, pomoćnim biskupom vrhbosanskim i don Marijom Ćosićem, ravnateljem Katoličkog školskog centra ''Sveti Josip'' u Sarajevu. Razgovarano je o nizu tema, a sve sa ciljem kako bi se unaprijedila saradnja Općine sa ovom školskom institucijom čiji objekat je smješten na području Centra. Između ostalog, učesnici sastanka su razgovarali i o planiranoj izgradnji spomen-obilježja posvećenog Denisu Mrnjavcu, Editi Malkoč i Selmi Agić.

"Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu obezbijedila sredstva za izgradnju spomen-obilježja čiji izgled treba da simbolizira prerano ugašene živote i tragične sudbine. Nadležne službe Općine Centar će u što skorijem roku obezbijediti potrebne urbanističke i građevinske saglasnosti. I u razgovorima sa predstavnicima viših nivoa vlasti je izražena spremnost da se pomogne u realizaciji ovog projekta, kazao je načelnik Ajnadžić.

Izgradnja spomen-obilježja, a čiji je inicijator Udruženje mladih „Denis Mrnjavac“, planirana je u parku ispred Srednje mašinske tehničke škole na Marijin-Dvoru (Zmaja od Bosne 8), koji se nalazi u neposrednoj blizini mjesta gdje je stradao ovaj dječak u tramvaju, te dvije studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, tokom povratka kući sa predavanja.

Saglasnost za gradnju zajedničkog spomen-obilježja pribavljena je od roditelja stradalih studentica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije