Sanirano klizište u Ulici Hakije Kulenovića

4
Radiosarajevo.ba
Sanirano klizište u Ulici Hakije Kulenovića
Foto: Općina Centar / Sanirano klizište u Ulici Hakije Kulenovića

Klizište u Ulici Hakije Kulenovića je sanirano, a u narednim mjesecima će se vršiti monitoring terena.

Tim povodom načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa saradnicima, vijećnicima Belmom Kapo, Alenom Girtom i Samirom Fazlićem, te predstavnicima Savjeta Mjesne zajednice „Ciglane“, Zavoda za izgradnju KS i izvođača radova posjetio navedeni lokalitet.

"Sanacija ovog klizišta je bila u vrhu prioriteta za opštinsku administraciju. Ono što smo prilikom obilaska terena, odmah po preuzimanju dužnosti, zatekli ovdje, predstavljalo je ogroman razlog za zabrinutost. I za ljude i za materijalna dobra. Nismo željeli da unosimo paniku među stanovništvom. Maksimalno smo se uključili u rješavanje problema i danas možemo da budemo mnogo mirniji", naglasio je načelnik Mandić.

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

Općina Centar je, do sada, za radove utrošila 850 hiljada maraka, ali kada se uzme u obzir izrada projekta i ostali troškovi, vrijednost investicije iznosi skoro milion maraka.

Koliko kompleksan i zahtjevan projekat je bila sanacija klizišta u Ulici Hakije Kulenovića govori i podatak da se dvije godine niko od izvođača radova nije prijavljivao na raspisani tender.

Firma Mibral je nakon dvije godine izabrana za izvođača radova, ali prije početka sanacije suočili su se sa drugim problemima. Bilo je neophodno doraditi projekat.

Sanacija je, s obzirom na kompleksnost projekta, rađena u dvije faze. U prvoj fazi sanirana je vodovodna mreža, odnosno zaustavljen dotok vode koji je uzrokovao probleme, a u drugoj fazi se radila sanacija samog klizišta.

Maja Ćosović, predsjednica Savjeta MZ „Ciglane“ se u ime svih građana zahvalila na realizaciji ovog projekta.

"Svaka malo jača kiša je dovodila do toga da našim komšijama poplave stanovi. I to tako traje godinama. Bila je velika opasnost da se cijelo naselje sruši. Sanacijom klizišta je riješen ogroman problem našeg naselja", kazala je Ćosović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije