Sanacija spomen obilježja na području općine Centar

Radiosarajevo.ba
Sanacija spomen obilježja na području općine Centar
Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem, uskoro počinju radovi na sanaciji spomen-obilježja na području Općine Centar.

Iz budžeta središnje sarajevske Općine za ovu namjenu izdvojeno je 13.950 maraka. Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica, iskazujući i na taj način veliku zahvalnost šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza zajedno sa predstavnikom firme „Sela“ d.o.o. Zahidom Đozom obišao je spomen obilježja koja će biti sanirana na osnovu pomenutog ugovora.

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i redovno svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vrste pomoći.

Tako je u budžetu za 2016. godinu obezbijeđeno 617.600 KM za tu namjenu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije